Leren handgreepjes bevestigen aan kastjes

Leren handgreepjes

Leren handgreepjes kennen veel voordelen. Allereerst kunnen ze een unieke uitstraling geven aan kasten en lades in huis, zowel in je slaapkamer als in de keuken. Daarnaast liggen ze prettig in de hand en kun je zo gemakkelijk lades openen. Verder hebben ze een hoge kwaliteit waardoor ze lange tijd meegaan, zonder dat de kleur verloren gaat of dat er beschadigingen ontstaan. Kortom, leren handgreepjes zijn bijna onmisbaar in je huishouden. 

Oude kastknop met leren handgreepjes vervangen

Een oude kast kun je al nieuw leven inblazen door enkel een paar details te veranderen. Door de standaard kastknoppen te vervangen met een leren handgreepjes geef je namelijk een hele eigentijdse stijl aan je meubels. Als je uitgekeken bent op je ladekast of kledingkast kunnen de nieuwe handgrepen voor de verfrissing zorgen die je zoekt. 

Als je een leren handgreepjes wil kopen, dan moet je wel letten op de maat die je aanschaft. De maat bepaal je door te kijken naar de boorgaten die al in je kast zitten. Meet de afstand tussen de twee boorgaten op. Zit de afstand tussen de 12,6 en 13 centimeter? Dan moet je voor maat S kiezen. Mocht de afstand tussen 15,9 en 16,2 centimeter zitten, dan heb je een maat M nodig. Deze opmeting geldt alleen als je al twee boorgaten in de kastdeur hebt zitten. Mocht je deze namelijk nog niet hebben, dan mag je zelf bepalen welke maat je aanschaft. Om het verschil in maat te bekijken kun je samples aanvragen. Zo kun je bekijken wat het beste bij jouw kast past. 

Leren handgreepjes aan lades bevestigen

Heb je de juiste maat gevonden, dan kun je beginnen met het monteren van de leren handgreepjes. Allereerst zul je de huidige kastknop moeten verwijderen. Mocht het nodig zijn, dan kun je nu gaten boren voor de bevestiging van de handgrepen. De meegeleverde schroefjes zijn 5 millimeter, dus zorg dat de gaten de juiste grootte hebben. Heb je dat allemaal voor elkaar, dan kun je de schroef door de leren handgreepjes steken en dan in het boorgat plaatsen. Schroef met een moersleutel of boormachine de schroefjes vast. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is controleren of alles recht hangt. Corrigeer de hoogte als de handgreep scheef staat. Is alles in lijn? Dan zijn je nieuwe leren handgreepjes klaar voor gebruik! De grepen kennen een lange levensduur en hebben vrijwel geen onderhoud nodig.