Kies voor car detailing en je auto straalt als nieuw

Car detailing

Wie wil er nu niet in een nieuwe auto rijden? Het is een uniek gevoel wanneer je in een auto stapt en deze als nieuw ruikt en voelt. Het zou helemaal fijn zijn als die nieuwe auto ook nog eens van jou was. Dit kan ook het geval zijn. Je huidige auto kun je weer als een nieuwe auto ervaren door car detailing te laten toepassen. Met het speciale schoonmaak- en behandelplan van car detailing, wordt je auto zeer grondig onder handen genomen. Na dit proces herken je jouw auto niet meer terug.

Is car detailing niet gewoon een grondige schoonmaak?

Wanneer je het proces van car detailing leest op een website, dan kan het simpelweg lijken op een goede schoonmaakbeurt die je ook zelf op de oprit kunt doen. Niets is minder waar. Bij car detailing krijgt je auto meer dan een luxe wasbeurt in een wasstraat. Ieder hoekje en kiertje aan de binnen- en buitenkant van de auto wordt goed schoongemaakt. Dit is een tijdrovend proces, want schoon is bij car detailing haast niet schoon genoeg. Pas wanneer iedere centimeter van de auto er als nieuw uitziet, is het proces voltooid.

Ook de binnenkant als nieuw met car detailing

We weten allemaal dat het grondig schoonmaken van de binnenkant van de auto een tijdrovend klusje is. Dit kun je thuis doen met een stofzuiger en dan ben je klaar, maar bij car detailing wordt er gebruikgemaakt van specifieke apparaten en schoonmaakmiddelen. Een getrainde specialist die bekend is met dit proces kan ervoor zorgen dat de bekleding zo schoon is dat het nieuw lijkt.

De lak van je auto weer als niet met car detailing

De buitenkant van je auto wordt bij car detailing uiteraard gewassen. Er wordt wel veel meer extra aandacht aan besteed dan bij een wasbeurt. Dit is bijvoorbeeld de shampoo die de lak niet beschadigt en het wassen van de onderkant van de auto. Ook wordt de auto droog gemaakt met zeer zachte doeken zodat de lak in perfecte staat blijft. 

Het hardnekkige vuil dat in de lak is getrokken wordt ook verwijderd, dit kan met een speciale klei die teer en zure regen los kan weken. Daarnaast zijn er nog meer processen die gevolgd worden bij car detailing. Denk bijvoorbeeld aan polijsten, glascoating, stoomreinigen en het behandelen en schoonmaken van delen, zoals de uitlaat en rubbers.